Prajitura rasturnata cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 31 Aug 2015 | 10357 vizualizari

 

Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 linguri indulcitor Clio
  • 1 plic zahar cu scortisoara (din Kaufland)
  • 3 linguri perle de Tapioca
  • 1 pachet biscuiti Piknik de vanilie
  • 1 pachet biscuiti Piknik de cacao
  • 5 oua
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 4 linguri indulcitor lichid
  • 1/4 plic praf de copt
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • cca.75 gr. zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute.

Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc pana se umfla perlele si absorb tot lichidul lasat de mere

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Biscuitii de vanilie si de cacao se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitoarea de lemn.

Separam ouale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si praful de copt.

Adaugam apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute spuma cu faina proaspat cernuta.

In tava tapetata cu hartie de copt intindem din biscuitii sfaramati un strat consistent.

Peste stratul de biscuiti intindem un strat de mere calite.

Turnam apoi amestecul pentru blat, nivelam cu lingura sa obtinem un strat uniform si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea iese curata scoatem prajitura din cuptor si imediat o rasturnam pe un blat de lemn.

Desprindem cu grija hartia de copt, presaram zahar pudra si lasam la racorit.

Pudram cu zahar, lasam sa se raceasca prajitura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

01.09.2015, 13:18

eu le-am cumparat de la magazin de produse naturiste

miki_a 1

02.09.2015, 09:18

Ce bine arata!

Zebra 1

03.09.2015, 08:47

Va mu7ltumesc pt.sfaturi! Zebra.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged